A Codespring, az egyik legismertebb erdélyi szoftverfejlesztő KKV. A nyár folyamán szakmai gyakorlatukat végző informatika- és matematika – informatika szakos diákokat fogadott a kolozsvári és a székelyudvarhelyi „otthonába”. A remek kalandparkos kezdés után a dolgok komolyra fordultak és a diákok kénytelenek voltak a haverok, bulik és a fesztiválok forgatagából kilépni, legalábbis arra a néhány hétre, amíg elkészültek a nyári gyakorlatok során célul kitűzött szoftver-projektek.

A hallgatók kis csapatokban dolgoztak, a mentoraik pedig a Codespring csapatának lelkes, fiatalos és tapasztalt szoftverfejlesztői közül kerültek ki. Az intenzív munka meghozta megérdemelt gyümölcsét: az új tanév kezdetén az egész cégnek bemutathatták a komplex, gyakorlatban is működő és hasznosítható csoportos projektjeiket. Az udvarhelyi csapatoknak lehetőségük volt az U-hub keretein belül, a Madarasi Hargitán megszervezett eseményen is bemutatni a szakmai gyakorlaton készült szofver-projektjüket, ahol az informatikusok szakmai ernyőszervezetéhez tartozó többi cégnél gyakorlatozó diákok is bemutatták munkájukat.

A Codespring szofverfejlesztő cég nagyon büszke, hogy ilyen tehetséges és lelkes egyetemistákat irányíthatott a számítástechnikai alkalmazások területén.

Az informatika és matematika – informatika szakos diákok a legfelkapottabb programozási nyelveket próbálhatták ki a nyári gyakorlaton. Az új ismereteiket és az őket irányító szoftvefejlesztő munkatársaink praktikus tanácsait építhették be az emelt szintű informatikai projektekbe. Az alábbi felsorolásból az is kiderül, hogy az általuk választott témák szociális igényekre válaszolnak, innovatív gondolkodásról tanúskodnak és komoly szoftverfejlesztői kihívások elé állítja a diákokat.

A szoftverfejlesztő szakmai gyakorlat záróeseményén a következő projekteket mutatták be:

– ARmore – kiadványok dinamikus kiegészítése kiterjesztett valósággal (további részletek itt)

– Volumiz3D – képfeldolgozási módszerek méret- és térfogatbecslésre (további részletek itt)

– Truxi – áruszállítás lebonyolítására alkalmas szoftver (további részletek itt)

– SConeES – nemzetközi diákköri konferenciák kezelését teszi lehetővé (további részletek itt)

– SoulMind – szakmai adatbázisok kezelésére alkalmas felület (további részletek itt)

– DiáknAPP – diáknapok szervezését elősegítő mobilalkalmazás (további részletek itt)

– OnlineStop – stoppolást és átszállásokat támogató mobilalkalmazás (további részletek itt)

A tudásbázis, amit az elmúlt 21 év során KKV kategóriába sorolt cégünk szofverfejlesztő munkatársai megalapoztak és önzetlenül bővítettek tudásukkal, tapasztalatukkal most nagyon bőséges információforrásnak bizonyult az informatika és matematika-informatika szakos  egyetemisták szakmai gyakorlata során, amelyből a diákok bizalommal merítettek.

A jó hangulatú projektbemutatókat kísérő búcsúesemények közül fontosnak tartjuk a nyári gyakorlat során összekovácsolódott csapatok és cégünk szoftverfejlesztői számára szervezett közös pizzázást Székelyudvarhelyen és az eszem-iszommal egybekötött rooftop partyt Kolozsváron. Vidáman és a viszontlátás reményével köszöntünk el egymástól. Bízunk benne, hogy a diákok talpraesetten helytállnak a rájuk váró szakmai kihívásokkal tűzdelt helyzetekben és használják majd cégünknél szerzett szoftverfejlesztői tapasztalatukat és tudásukat.

Kedves nyári gyakorlatos „fiókáink”, mi sok szeretettel visszavárunk a Mentorprogram képzéseire, majd a cégünk állásinterjúira!