Online stoppolást és átszállásokat támogató alkalmazás

Kulcsszavak: online hitchhiking, web application, mobile application

Projektünk célja egy olyan alkalmazást létrehozni, amely az online stoppolást hivatott segíteni. A rendszer szerkezetileg egy webes és egy mobil kliensből tevődik össze, amelyek egy központi szerverrel kommunikálnak.

A mobilalkalmazással új utazási kívánságot lehet regisztrálni és fuvart lehet közzétenni, módosítani vagy törölni. Az utazási hirdetésekben megadhatóak köztes települések és módosítható az utazás becsült ideje. Nem kell percenként a friss hirdetéseket figyelni, mert a felhasználóknak, akik utazási kívánságot regisztráltak, mobil értesítés érkezik a találatokkor. Elfogadhatják az utazási felkérést majd az út végén értékelhetik a fuvarost. A felhasználóknak van rangjuk mind az utasszállítási tapasztalat, mind a stopposaik értékelése szerint. A stopposok ráírhatnak chaten az alkalmzás által számukra talált fuvarosokra, akik ezután üzenhetnek nekik.

A fuvart keresők kiválaszthatják a busszal utazás opcióját is. A mobilalkalmazás képes buszjáratok és magánszemélyek utazásait összekombinálni, annak érdekében, hogy a felhasználó eljuthasson A-ból B-be, illetve olyan helyen is segít találni számunkra utat, ahol a google például nem kínál megoldást. Az alkalmazás emellett találatkor kijelzi ha egy „hazai” tett közzé egy találó hirdetést, így értesítve az utazni vágyót, hogy valószínüleg ismeri a sofőrt. Gyors hazautazáskor a HAZA gomb egy kattintásra létrehozza a hirdetést. A különlegesség a sofőrök és utasok nyelvismeret szerinti összeválogatásában is áll.

A webalkalmazásnak két szerepe van: a busztársaságoknak lehetőséget ad feltölteni az ismétlődő buszjárataikat és az adminisztrátornak kezelni a felhasználókat.

Hosszabb távú tervként szerepel a térképen feltüntetett jelen idejű stoppolás és egyes facebook stoppos csoportok beintegrálása.

Technológiák:

Java, Spring, Android, Angular

Csapattagok:

Marianna, Tamás

Mentorok:

Zsuzsa, Simó, Karesz

Kezdőoldal

Stoppoláskérés

Értesítés