A Taboo egy akkordmenet kezelő weboldal, mely kényelmes felhasználói felületet biztosít akkordmenetek kezelésére. Célja, hogy kiküszöbölje a jelenleg létező rendszerek hibáit, mint például az oldal átméretezéséből adódó elcsúszások, kisebb felbontáson való megjelenítés, kényelmetlen szerkesztési lehetőség. Lehetőséget ad az akkordmenetek gyűjteményekbe való besorolására, a gyűjtemények megosztására és a hibás kották jelentésére is. Az akkordmenetek PDF formátumban letölthetők.

Szintén újdonságnak számít a kényelmes szerkesztői felület, ahol az akkordok pozíciója egér segítségével könnyen megadható. Emellett egy saját DSL-t (domain-specifikus nyelvet) is definiál, amely lehetőséget ad az akkordmenetek szöveges bevitelére is.

Kivitelezésnél nagy hangsúlyt kapott a responsive design, az oldal kisebb felbontáson is helyesen működik, ami azt jelenti, hogy az akkordok a szöveg fellett mindig a nekik szánt helyen jelennek meg. A mai létező megoldások többségénél az akkordok kisebb felbontás esetén több sorba törnek, így lehetetlenné válik mobiltelefonról vagy tabletről való olvasásuk. Az oldal támogatja a legtöbb modern böngészőt így a felhasználónak nem kell egyéb kiegészítő alkalmazást letöltenie.

Csapattagok:

Ervin, Adorján, Réka

Mentorok:

Zoli, Balázs, Tibi

Linkek:

ETDK dolgozat
SISY dolgozat
SISY IEEE Xplore bejegyzés