Az e-migrated projekt a székelyföldről elszármazott szakembereknek szánt követési platform. Fő inspirációja Csala Dénes Székelyföldi diaszpórája, amely térképes felületet nyújt az elvándorlási statisztikáknak. A platform egyfajta kapocsként szolgálna a helyi és elszármazott szakemberek között és lehetővé tenné számukra azt, hogy megosszák egymással tudásukat, tapasztalatukat, szakmai segítséget kérhessenek és nyújthassanak egymásnak. Hosszú távon akár hozzájárulhatna a székelyföldi digitális polgárság kialakulásához.

Az e-migrated projekt a Google Maps API segítségével interaktív fénybe helyezi a Székelydata statisztikáit. A főoldalán látható egy világtérkép, amelyen klaszterezett formában jelenítjük meg a rendszer felhasználóit.

A webalkalmazás zárt körű, meghívás alapú felhasználókarbantartó rendszert biztosít. Be nem jelentkezett felhasználók csak statisztikákat tekinthetnek meg a térképen és meghívót kérhetnek megfelelő információ biztosításával.

A belépés (illetve meghívás esetén a regisztráció) történhet Facebook segítségével vagy belső e-migrated felhasználóval. További szociális hálók támogatása, illetve az ott levő információk automatikus kinyerése tervezett továbbfejlesztési pontok. Ezáltal elkerülhetjük a bonyolult űrlapok sokszoros kitöltését. Belépett felhasználók konkrét információkat tekinthetnek meg más felhasználókról, meghívókat küldhetnek, publikus bejegyzéseket írhatnak és oszthatnak meg más felhasználókkal.

Csapattagok:

Zsuzsa, Kincső

Mentorok:

Csaba, Karesz

A projekt sikeresen be volt mutatva az V. székelyföldi IT&C innovációs konferencia keretein belül.

Linkek:

ETDK dolgozat
SISY dolgozat
SISY IEEE Xplore bejegyzés