A Sparrow projekt célja egy közeledéssel kapcsolatos információk megosztására és követésére alkalmas szoftverrendszer kifejlesztése. A rendszer részét képezi egy szerveralkalmazás, egy események (sebességmérés, forgalmi dugó, baleset, veszélyes útszakasz stb.) bejelentésére és térképen történő megjelenítésére alkalmas mobilalkalmazás, egy webes adminisztrációs felület, valamint egy adatelemzési célokat szolgáló webes alkalmazás.

A legtöbb hasonló rendszerrel ellentétben, az alkalmazás az előre megadott kamera adatbázisok mellett nagy hangsúlyt fektet a felhasználói közösség által valós időben bejelentett eseményekre. Számos hasznos járulékos funkcionalitást is biztosít, például vizuális és auditív figyelmeztetést ad közeledő eseményeknél, valamint adatszűrési lehetőségeket támogat. A mobil kliensalkalmazás felülete intuitív, vezetés közben is kényelmesen és biztonságosan használható.

Csapattagok:

Beáta, Örs, Sanyi

Mentor:

Karesz

A projekt első helyezést ért el 2014-ben az ETDK, a projekt alapján készült IEEE publikáció be volt mutatva a SISY nemzetközi konferencián.

Linkek:

SISY publikáció, ETDK dolgozat