Találkozz a Codespring csapatával a VIBE Fesztiválon, a Koli-sétányon. Keresd fel sátrunkat 2023. július 6-9 között! Interaktív játékokkal, programozható kütyükkel, babzsákokkal és jókedvvel várunk! Bizalommal ajánljuk munkatársaink előadásait is a VIBE Koli keretében!

Idén is nagy lendülettel és jókedvvel készülünk a Maros-parti fesztiválra: a koncertek, bulik és jó programok között minden kollégának jut ideje arra is, hogy a Koli Sétányon felállított sátorban találkozzon a fesztiválozókkal. Találkozz a Codespring csapatával a VIBE Fesztiválon! Reméljük, hogy sok középiskolás, lelkes infóssal találkozunk, vagy akár a korábbi években, programozónak készülő fiatokkal beszélgethetünk a Kolozsváron, illetve Marosvásárhelyen működő Codespring Mentrorprogramról, mesélhetünk az szoftverfejlesztő-karrier szépségeiről és kihívásairól.

Találkozz a Codespring csapatával a VIBE Fesztiválon

Az idén is naponta 10-től délután 6-ig várunk a Codespring-sátorban, ahol a strand felé vagy a sátrak felé igyekezve megpihenhetsz az árnyékban. A következőkkel kedveskedünk:

  • Chill-zone: babzsákokon ejtőzhetsz
  • Szórakoztató játékok
  • Programozható robotok
  • Meglepetések, ajándékok

A Codespring büszke főtámogatója a VIBE Kolinak

A nemes egyszerűséggel Tudásfórumnak keresztelt program, az MCC-vel partnerségben szervezett VIBE Koli idén is színvonalas előadásokkal és panelbeszélgetésekkel készül felkelteni a diákok érdeklődését komolyabb témák iránt.

Codespringes kollégáink a következő időpontokban szerepelnek a VIBE Koli különböző helyszínein:

–              július 6., csütörtök, 14:00 órától, Terasz előadói tér. A panelbeszélgetés címe: AI mint művészetgyilkos; Résztvevők: Szélyes Levente, programozó, Codespring alpító-igazgató; Bartha József, kortárs képzőművész, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára; Bartha Dániel, diák

–              július 8., szombat, 11:00 órától, Oázis előadói tér. A panelbeszélgetés címe: Vajon robot lesz a kollégám? A jövő munkahelye; Résztvevők: dr Székely Levente, MCC, igazgató, Ifjúságkutató intézet; Bantó Dániel, Kallós Zoltán Alapítvány Felsőtöki Tangazdaság; dr. Barabás László, programozó, mentor, Codespring CTO

–              július 8., szombat, 12:00 órától, Oázis előadói tér. A panelbeszélgetés címe: Elvárások kontra tapasztalat: friss diplomások a munkapiacon; Résztvevők: Dr. Szász Levente, dékánhelyettes; Benkő Ilona, HR menedzser, Codespring; Ferencz Dániel, pályakezdő programozó, Codespring

–              július 9., vasárnap, 16:00 órától, Oázis előadói tér. Az előadás címe: Tudd meg, miért NEM választják a programozók a pincét! A válasz egyszerűen LENYŰGÖZŐ! Előadó: Fosztó Mátyás, programozó, mentor, Codespring

Pillanatkép-gyűjteményünk a VIBE-ról

A Codespring csapata a VIBE Koli 2022. évi kiadásán is részt vett. Nagyon jó vibe uralkodott a sátorban, akár sütött a nap, akár sötét volt, akár esett az eső. Nagyon sok kedves emberrel találkoztunk: rövidnadrágban, strandpapucsban is lehetett beszélgetni az informatikus-oktatásról, középiskolásoknak és egyetemistáknak szánt mentorprogramról. A legkisebbek elmerültek a kütyük tanulmányozásában, a türelmesebbek megtanultak egyszerű utasításokkal robotokat programozni, és a VR-szemüveges játékunk töretlen népszerűséggel üzemelt négy napon keresztül.

A Codespring-sátor népszerűségét sztárok látogatása is fokozta: Dorogi és Fa Nándor is vendégünk volt. Találkozz a Codespringgel az idei VIBE-fesztiválon is! Alábbi galériánkban megosztunk néhány fotót, és reméljük, hogy veletek is találkozunk a VIBE-on, Marosvásárhelyen, július 6-9 között!