A SoulMind lelkészkataszter projekt egy lelkészek és gyülekezetek adatait tároló adatbázis tartalmának megjelenítéséhez és kezeléséhez biztosít egy kényelmes webes platformot, leegyszerűsítve az adatok szerkesztésének lehetőségét, lehetővé téve a különböző kritériumok szerinti keresést, és könnyen használható felületet nyújtva kutatói munka végzéséhez.

A webalkalmazás zárt körű, regisztráció-elfogadás alapú felhasználó-karbantartó rendszert használ. Be nem jelentkezett felhasználók csak engedélyt kérhetnek regisztrációval, míg egyre magasabb felhasználói szerepkörökkel egyre több funkcionalitás érhető el.

Az idei projekt a korábbi mentorprogram során született SoulMind alkalmazás folytatása, amely kibővíti az eddigi funkcionalitások listáját, lehetővé téve:
– a teljes keresést a lelkész/gyülekezet profilokon,
– a bizonytalan adatok megjelölését,
– a lelkész profilok exportálását PDF-be,
– a lelkészek szolgálati helyeinek térképes megjelenítését,
– olvasói ranggal rendelkező felhasználók számára szerkesztési javaslatok beküldését, míg magasabb szerepkörökkel rendelkező felhasználók számára ezeknek a javaslatoknak a kezelését.

A rendszer 3 fő komponensből épül fel. Egy React alapú webkliensből mely az alkalmazás vizuális felületetét biztosítja. Egy Golang nyelvben írt szerverből, mely kommunkál az adatbázissal és fogadja a webkliens kéréseit. Végül egy MongoDB adatbázisból, mely tárolja az adatokat.

A csapat bemutatta eredményeit az ETDK-n 2020-ban, ahol II. díjat nyertek. A kutatás megjelent a IEEE Xplore kiadványban és bemutatták a 2020 IEEE 18th International Symposium on Intelligent Systems and Informatics (SISY) konferncián, Szabadkán, Szerbiában.

Technológiák:

React, Golang, MongoDB

Csapattagok:

Áron, Laci

Mentorok:

Karesz, Alpi, Kincső, Szili