A RegionRank projekt célja egy új típusú internetes keresési szolgáltatás megvalósítása. A térképszolgáltatásokon alapuló szoftver különböző kiválasztott szempontok alapján egy hőtérképet generál, amelyen jól láthatóak az adott területnek azok a részei, amelyek legjobban megfelelnek a keresés céljának. A felhasználó saját igényei szerint választhatja ki a kereséshez alapot szolgáltató szempontokat és súlyozhatja is azok fontosságát.

Lényeges újítása a projektnek, hogy túllép a POI (Point of Interest) fogalmon és bevezeti a ROI (Region of Interest) fogalmát. A keresések alapjaként földrajzi pontok mellett tetszőleges alakzatok által reprezentált régiók is szolgálhatnak. A ROI-k „hagyományos” módon történő megjelenítése is lehetséges, ennek optimalizálására a szoftver klaszterezési algoritmusokat alkalmaz. A RegionRank egy egységes API-t biztosít a különböző forrásokból származó, különböző formátumú adatok kezelésére, és könnyen bővíthető új adatforrások bevonásával.

Csapattagok:

Máté, Levente, Zoltán

Mentorok:

Karesz, Tamás

Közreműködött:

Szilágyi Péter

A projekt I. helyezést ért el 2013-ban az ETDK-n, a projekt alapján készült IEEE publikáció be volt mutatva a SISY nemzetközi konferencián.

Linkek:

SISY publikáció, ETDK dolgozat