A projekt egy kisebb Kubernetes cluster fizikai összerakásának, beüzemelésének, valamint applikációk kitelepítésének lépéseit hivatott demonstrálni.
A kitelepítési fázist elérve, célunk a cluster skálázhatóságát, terhelési maximumát is kitapasztalni. Jelenleg négy darab Raspberry Pi-on fut és ezidáig több demo-applikációnak a kitelepítése valósult meg. A clustert magát a Rancher platformon keresztül is elérjük és a különböző monitorizáló eszközök segítségével tudjuk mérni a leterheltségét, a kitelepített alkalmazásoktól függően. A továbbiakban egy microservice architektúrájú saját termék elkészítése és kitelepítése a cél.

A csapat bemutatta eredményeit az ETDK-n 2022-ben, ahol dícséretben részesületek. A kutatás megjelent a IEEE Xplore kiadványban és bemutatták a 2022 IEEE 20th Jubelee International Symposium on Intelligent Systems and Informatics (SISY), Subotica, Serbia konferncián. A kutatás eredményeit bemutatták a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Informatikatudományi Szekciójában.

Technológiák:

Kubernetes, Docker, Ansible, k3s

Csapattagok:

Ferenc, Katalin

Mentorok:

Csaba, Szilárd, Zsolt, Norbert