Egy gazdag UI interfaceel rendelkező applikáció amely segít a usereknek megtalálni szabad parkolóhelyeket, kiválasztott parkolóházalban.

Egy gazdag UI interfaceel rendelkező applikáció, amely segít a felhasználókna megtalálni a szabad parkolóhelyeket egy kiválasztott parkolóházban.

Nagyvárosokban valós problémát jelent pontosan felmérni, hogy az egyes parkolóházakban valósan hány szabad parkolóhelyekre lehet számítani. A parkolóházak kamerahálózatból származó képek valós idejű objektumfelismerésével ezt a kérdést meg lehetett oldani.

Az alkalmazás több részből áll:

* Egy helyi szerver, a parkolóház belső hálózati szervere, amely a térkamerák által szolgáltatott képeket feldolgozza, megalkotja a parkolóhely virtuális modelljét, és valós időben a parkolóhelyeket üresnek vagy foglaltnak jelőli be.

* Egy helyi felhasználói felület a szerver beállításainak adminisztrálására, pontosítására (kamerapozíciók és opciók, potenciálisan rendelkezésre álló parkolóhelyek stb.).

* A végfelhasználó számára készült mobil alkalmazás, amely a térkép+navigációs eszköz segítségével megtalálja a kiválasztott parkolóházat, és megfelelő nagyítási szinteken megjeleníti az ott található üres parkolóhelyeket.

* Egy felhőszerver, amely összekapcsolja a fentieket

Technológiák:

YOLO Real-Time object detection AI lib, Python, REACT, REACT NATIVE, AZURE functions, AZURE pipelines

Csapattagok:

Máté
Mátyás

Mentorok:

Attila, Lóri, Karesz