A projekt célja egy olyan, böngészőben és mobilon használható alkalmazás fejlesztése, amelyik a kórházi dolgozó adatgyűjtő munkáját rögzíti és biztonságosan tárolja, majd lehetővé teszi az információk könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb feldolgozását.

Az applikáció alkalmas széleskörű információ tárolására: személyes és családi kórtörténet, allergiák, orvosságok, különleges szükségletek, illetve vizsgálatok felvezetésére, ahol megadhatóak panaszok (az egy-egy panaszhoz tartozó intenzitással, lokalizációval, leírással, időzitéssel, enyhítő és súlyosbító faktorokkal együtt), illetve a vizsgálathoz tartozó diagnózisok.

Az információk fontossága abból adódik, hogy ezek alapján további, úgynevezett paraklinikai (labor, imaginisztika) vizsgálatok rendelhetők el. Ha ezek az elrendelések hibás információkra épülnek, akkor ezek felesleges anyagi terhelést jelenthetnek mind az egészségügyi rendszer, mind a beteg számára, illetve sok esetben invazivitásukból adódóan fájdalmasak is lehetnek.

Továbbá az applikáció lehetővé teszi statisztikák generálásárt, az orvos saját betegállományának adatainak alapján (diagnózisok, panaszok, diagnózis-panasz kapcsolatok, különböző szűrő kritériumok alapján), illetve a panaszok és diagnózisok nevének és nemzetközi kodifikációjának kiválasztása – ezt külső egészségügyi rendszerek segítik elő.

A csapat bemutatta eredményeit az ETDK-n 2021-ben, ahol I. díjat nyertek. A kutatás megjelent a IEEE Xplore kiadványban és bemutatták a 2021 IEEE 19th International Symposium on Intelligent Systems and Informatics (SISY) konferncián, Szabadkán, Szerbiában. A kutatás eredményeit bemutatták a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Informatikatudományi Szekciójában.

Technológiák:

Spring, Angular

Csapattagok:

Anita, Krisztián

Mentorok:

Karesz, Orsika, Matyi

Csapattag, mentor, tanácsadó:

Tamás