A tegnap zárul a XXIII. REÁL ÉS HUMÁNTUDOMÁNYI ETDK Kolozsváron, amelyen a Codespring Mentorprogram diákjai, legnagyobb örömünkre, kimagasló teljesítményeket értek el.

Gratulálunk az Informatika I.: elméleti módszerek, kísérletek, szimulációk & Matematika szekcióban I. díjas projekt, a Volumiz3D – Térfogatbecslés képek alapján készítőinek, Nándornak és Rudolfnak akiket Eszter, Zoltán és Csaba mentorált.

Az Informatika II.: innovatív számítástechnikai termékek, alkalmazások szekcióban két második díjat nyertek a mentorprogramos hallgatók: gratulálunk a SoulMind: Lelkészek és gyülekezetek adatbázisa projekthez Istvánnak és Alpárnak, akik mentoraikkal, Szilárddal, Kincsővel és Karesszel remek csapatot alkottak. Gratulálunk az ARMore: Dinamikus kiterjesztett valóság platform és mobilalkalmazás interaktív kiadványokhoz projekt készítőjének, Eriknek, akinek mentorai voltak Levente és Karesz.

Ugyanebben az Informatika II. szekcióban III. díjjal tűtették ki a Truxi – Áruszállítók és ügyfeleik kommunikációját segítő platform készítőit, Bernátot és Bertalant (mentorok: Anna, Roland, Ákos és Karesz), valamint dicséret érdemelt a DiáknApp – Csapatok közti összetett bajnokságok szervezésére és lebonyolítására alkalmas szoftverrendszer – Norbert, Krisztián és Virág projektje (mentorok: Gagyi Mátyás, Ráduly Sándor, Sulyok Csaba), valamint a SConES –  Diákköri konferenciákat egységesítő és karbantartó online felület című projektet, amelyen Andrea és Tamás dolgozott Ervin, Barna és Csaba mentorálásávaé.

Külön gratulálunk azoknak a mentorprogramos diákoknak, akik részt vesznek majd az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK)! Nándor, Rudolf, István, Alpár és Erik legközelebb az egész Kárpát-medence magyar egyetemi hallgatóinak szervezett diákköri konferenciáján mutatja be kutatása és mentorprogramos munkája eredményeit.

Mint korábban említettük, az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát szervező Kolozsvári Magyar Diákszövetség, a világszerte terjedő koronavírus-járványt és a különféle korlátozásokat figyelembe véve úgy döntött, hogy idén online szervezi meg a rangos eseményt.  Az online konferencia előadásait Microsoft Teamsen, a megnyitót és a díjátadót pedig a közösségi médiában több ezren követék élőben, valamint az ETDK oldalán elérhető linken.

Gratulálunk a mentorprogramos csapatoknak és köszönjük a mentoroknak, kollégáinknak, hogy időt és energiát szántak arra, hogy tudásukkal hozzájárultak az elért eredményekhez!