A tavasz kezdetével, márciusban startol a Codespring Mentorprogram elsőéveseknek Marosvásárhelyen is! A Sapientia EMTE és a Kiss Elemér Szakkollégium meghívására a mentorprogramot működtető csapat a Marosvásárhelyi Kar elsőéves reál szakos hallgatóinak mutatta be a legfontosabb tudnivalókat.

Mentorprogram informatikusoknak

A képzéssorozatot 2010-ben indította Kolozsváron a Codespring szoftverfejlesztő csapata. A mentorprogram során a diákoknak lehetőségük nyílik elmélyíteni az egyetemen szerzett tudást, amellett piacképes, éppen keresett technológiákkal egészítik ki tudásukat – dedikált mentorok közreműködésével. A képzéseket a cég székhelyén, jelen esetben Marosvásárhelyen szervezik meg, így a mentorált diákok jobban megismerik, megértik, hogy hogyan zajlik a szoftverfejlesztés valós céges környezetben.

Codespring Mentorprogram elsőéveseknek Marosvásárhelyen

A már 25 éve sikeresen működő vállalkozás tavaly augusztusban megnyitotta Kolozsvár és Székelyudvarhely után a marosvásárhelyi irodáját, így adottak a megfelelő körülmények, hogy a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán tanuló elsőéves reál szakos diákok is részt vegyenek a Codespring Metroprogramban.

A képzés bemutatását dr. Barabás László (Codespring | Softech CTO) kezdte el: röviden ismertette a diákoknak a cég történetét, valamint a Codespring Mentorprogram fontos tudnivalóit. Őt követte Bereczki Kinga (a marosvásárhelyi irodavezető) aki bemutatta a diákoknak a vásárhelyi irodát, mesélt nekik arról, hogy milyen az élet az irodában, milyen tevékenységeket, programokat szerveznek közösen, hogy minél családiasabb hangulat vegye körül őket. Majd két jelenlegi munkatárs Györfi Endre és Köllő Zsolt, akik mind a ketten szoftverfejlesztőként dolgoznak, beszéltek arról, hogy milyen programokon keresztül kerültek a céghez, és milyen előnyökkel járt az, hogy részt vettek ezeken az eseményeken. A bemutatót két jelenlegi mentorprogramos diákunk Hegyeli Andor és Kéri Csaba zárta, akik a Sapientia EMTE hallgatói is egyben.

A bemutató végén egy kis meglepetés kvíz várta a diákokat, ahol VIBE fesztiválbérletet lehetett nyerni.

Az érdeklődő diákok megtudhattak minden fontos információt a Marosvásárhelyen induló Mentorprogramról: egyelőre hetente három órát kell majd rászánjanak a képzés előadásaira – az időpontok rögzítése során a szervezők figyelembe veszik majd az egyetem órarendjét is. Az elméleti órákra a Codespring marosvásárhelyi irodájában kerül sor, dedikált mentorok irányításával. Több részlet, és iratkozási adatlap elérhető a Képzés-modul leírásában: Mentorprogram elsőéveseknek Marosvásárhelyen – edu.codespring.ro

FONTOS: Jelentkezési határidő 2023. március 2., 24:00 óra!