Csapatunk a múlt héten online megszervezett Bittolgatók rendezvényen mutatta be az informatika és matematika-informatika szakos hallgatóknak a Codespring Mentorprogramot és az idei nyári szakmai gyakorlatot.

Szélyes Levente, a cég vezetője röviden bemutatta az 1998-ban, Kolozsváron alapított vállalkozást és a Codespring brandet. Ezt követően Simon Károly projektmenedzser, egyetemi adjunktus a Mentorprogramot mutatta be: az egymásra épülő modulok magas szintű szoftverfejlesztési képzést nyújtanak a diákoknak, olyan formában, hogy az egyetemi képzésen elsajátított ismereteket legyen lehetőségük elményíteni és a gyakorlatban is alkalmazni. A dedikált mentorok, a Codespring szoftverfejlesztő csapata folyamatosan segítséget nyújt a mentorált diákoknak, beleértve az egyetemi csoportos projektek felépítését, szakdolgozatok megírását vagy a tudományos diákköri konferenciára való felkészülést.

A Mentorprogram szervezői idén megváltoztatott struktúrával teszik még vonzóbbá a lehetőséget a diákok számára: a Mentorprogram-előkészítőnek becézett modulra felvételi nélkül bármelyik elsőéves diák jelentkezhet, aki A Babeș-Bolyai Tudományegyetemen informatika vagy matematika-informatika szakon tanul, vagy a Műszaki Egyetem automatizálási és számítástechnológiai mérnök szak hallgatója. Az előadások egy-egy hétvégét vesznek majd igénybe, de “kárpótlásul” a diákoknak minden alkalommal közösségépítő tevékenységet is szerveznek (kocsmakvíz, kirándulást az Adrenalin Parkba, rooftop-partyt).

Az online eseményt Anita és Krisztián beszámolója zárta: mindketten részt vettek a programban, és ma már a Codespring csapatát erősítik. Mesélhettek személyes tapasztalatukról, a hallgatók szemszögéből ismertették a Mentorprogramot és közös projektjüket, a MedR-t.

A Mentorprogram-előkészítőre szerdáig, március 16-ig lehet jelentkezni az alábbi jelenkezési űrlap kitöltésével.

JELENTKEZZ MOST

A Mentorprogram moduljainak részletesebb leírását a Képzések oldalon, a mentorprogramos projektek rövid leírását a Projektek oldalon találod. Amennyiben a nyári szakmai gyakorlatról szeretnél többet  tudni, olvasd el korábbi bejegyzésünket!

Szervező: a Codespring (Softech) kft. az egyik legismertebb erdélyi szoftverfejlesztő cég. Több, mint 20 éve organikusan növekedik és kielmelten támogatja a folyamatos fejlődést elősegítő tevékenységeket munkatársai és mentorált diákjai számára.