Most szombaton, május 6-án a Codespring │Softech csapata jelen lesz a marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatóinak szervezett állásbörzén! Látogasd meg standunkat, hogy megtudj többet az aktuális pályakezdőknek szánt álláslehetőségekről, a mentorprogramunkról, a jövőbeni képzéseinkről és a nyári szakmai gyakorlatról! Emellett HR-csapatunk tagjai és szoftverfejlesztőink örömmel nyújtanak egy kis betekintést a mindenapokba a Codespring │ Softech-nél végzett munkával kapcsolatosan!

A marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Állásbörzéjéről

A Marosvásárhelyi Hallgatói Önkormányzat és a marosvásárhelyi kar Karrierirodája újból megszervezi az Állásbörzét, ami most szombaton, 2023. május 6-án 12:00-16:00 óra között fog zajlani a Kar épületének aulájában.

Az Állásbörze célja, hogy az egyetemisták megismerjék azokat a cégeket és közintézményeket, amelyek teljes vagy részmunkaidős munkalehetőséget, szakmai gyakorlatot és nyári munkát kínálnak számukra.

Mit fedezhetsz fel a Codespring Standjánál?

Az Állásbörze során a Codespring │Softech bemutatja a fiatal diákoknak azokat a lehetőségeket, amelyeket a szoftverfejlesztési szektor kínál a következő generáció számára. A hallgatók megtudhatják, hogy pontosan mit csinál egy szoftverfejlesztő cég, mik a lehetséges karrierpályák, mit kell tanulnod ahhoz, hogy elit szoftverfejlesztővé válj, és hogyan készülj fel jól egy alkalmazási folyamatra.

A diákok megismerkedhetnek:

A HR csapattal – akik elmagyarázzák a Codespring │Softech különböző diákorientált programjait:

 • mentorprogram,
 • gyors képzések,
 • nyári szakmai gyakorlat.

Ugyanakkor elmagyarázzák a jelentkezési folyamatot és bemutatják a junior szoftverfejlesztői lehetőségeket is.

A Szoftverfejlesztő csapattal – akik elmagyarázzák, hogy melyek a szoftverfejlesztői munka alapvető feladatai és örömei. Betekintést nyújtanak abba, hogy hogyan építheted fel a szoftverfejlesztői karrieredet, és mi adhat motivációt ehhez minden nap.

Ahhoz, hogy interaktívvá tudjuk tenni az élményt, a látogatóink számára lehetőség lesz

 • Szoftverjelesztő társasjátékozásra,
 • Bizonyos eszközök és mobilalkalmazások tesztelésére,
 • És pár izgalmas ajándék megnyerésére!

Kinek érdemes felfedeznie a Codespring Standot?

Hogyha a következő szakok bármelyikén tanulsz: automatika és alkalmazott informatika, gépészmérnöki, infokommunikációs hálózatok és rendszerek, informatika, számítástechnika, akkor nagyobb eséllyel érdeklődhetsz a Codespring munkalehetőségei iránt!

Kolozsvári, marosvásárhelyi és székelyudvarhelyi irodáink jelenthetik a horgonyt számodra a leendő informatikai karrieredben. Kezdj nálunk Junior Szoftverfejlesztőként, és válj szakértő szoftverfejlesztővé, csapatvezetővé, vagy akár szoftvertervezővé!

Lépésről lépésre felfedezheted a szoftverfejlesztés eredményeinek örömeit.

Tippek diákoknak

Azért vagyunk itt, hogy a legtöbbet hozzuk ki az Állásbörzén való részvételedből! Ezért készítettünk néhány tippet és trükköt minden sikeres tapasztalatra vágyó diák számára:

 • érdeklődésed szerint vizsgáld meg a cégeket karriered első lépéseihez
 • nézz utána a számodra figyelemfelkeltő cégeknek a saját weboldalaikon, és készülj fel néhány kérdéssel
 • kérdezd őket pályakezdő álláslehetőségekről
 • érdeklődj a jelentkezés folyamatairól
 • tudd meg, hogy hogyan készítsd el a legmegfelelőbben a CV-det a cég számára
 • készíts el egy alapvető önéletrajzot ami legyen kéznél akár a Google Drive-ban, iCloudban vagy bármilyen más platformon (tanulmányok, önkéntesség, hobbi)
 • próbáld ki a játékokat, és vondd be őket is
 • készíts fotókat, és oszd meg a stand szervezőivel, hidd el fel fognak figyelni rád!

Reméljük, hogy a fenti tippek hasznosnak tűnnek a számodra, mi már nagyon várjuk, hogy találkozzunk, és többet megtudjunk az álmaidról, karrierterveidről és tanulmányi hátteredről!

Találkozunk Marosvásárhelyen, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen, a Codespring standnál!