Helyszín: Bonchida, Bánffy-kastély.

Sok derűvel és hálával emlékezünk visssza 2021 őszére, mert különleges volt számunkra itt, Erdélyben, Romániában. Viszonylag kicsi, de nagyon barátságos szoftverfejlesztő csapatunk egy hatalmas családdá gyarapodott!

Szeptember 25-én végre ismét találkoztunk mindannyian: kollégák, diákok, akik nálunk végezték szakmai gyakorlatukat, kinek-kinek a párja, házastársa, gyermekei. Az egésznapos összejövetel a Kolozs megyei Bonchidán, a legendás Bánffy-kastélyban az év egyik legkülönlegesebb rendezvénye volt számunkra. Erre a csodálatos napra a ragyogó nyár is visszatért!

Ami a Bánffy-kastélyban történik, az a Bánffy-kastélyban is marad!

Igaz a mondás, amely szerint ha egy zártkörű eseményen történik valami, az ott is marad… Az élményeink egy része ott maradt, a kastélytól elválaszthatatlan, de emlékeinkben is elraktároztuk: A viszontlátás örömét, a vicceket, az online találkozókról magunkkal hozott poénokat, amelyeken ismét nevettünk, offline; az élő beszélgetések élménye, a szabadban, a történelmi múlttal átitatott táj pompájában, a hangulatos bonchidai Bánffy-kastély udvarán.

Mégis, vannak pillanatok, amelyeket meg kell osztani!

Bizony, a Codespring Családi Nap a bonchidai Bánffy-kastélyban minden alkalommal új meg új kalandot jelent! Szoftverfejlesztő csapatunk apraja-nagyja második alkalommal gyűlt össze a bonchidai Bánffy-kastély által kínált történelmi helyszínen. Először 2019-ben, majd legutóbb 2021-ben.

A Codespring családok és barátaik egész nap számos érdekes szabadtéri tevékenységet élvezhettek:

– A Yuppy Camp által biztosított vicces szabadtéri csapatjátékokat

– az Adrenalin Park mesterséges mászófalát, a Zergét.

– Lovaglást a kastély hátsó udvarán

– Hagyományos lovasíjász-bemutatót

– a gyerekek bábelőadást

– tárlatvezetést és kastélytúrát a Bánffy-birtokon

– ízletes falatokat, hagyományos grillezést és gulyásfőzést

És igen, a nap lement, a csillagok feljöttek, és mindannyian leültünk beszélgetni, élettörténeteket mesélni és világjáró nyarakról emlékezni, miközben a tábortűz bevilágította a kastély udvarát. A zene éppen a megfelelő volt.

Codespring családi nap a bonchidai Bánffy-kastélyban – Egy mesés befejezés

Mint jó rendezvényszervezők, mi is megkérdeztük munkatársainkat, hogyan érezték magukat a Codespring Családi Napon, a bonchidia Bánffy-kastélyban. Örömmel tapasztaltuk, hogy a legkeményebb kritikusaink – a gyerekek – szó szerint „mesés napnak” találták. Reméljük hamarosan sikerül megismételni!

Ezek után nem marad más hátra, mint gratulálni a szervező csapatnak emlékezetes eseményhez, és megköszönni a tevékenységeket nyújtó cégek munkáját!

A bonchidai Bánffy-kastélyról

A Bánffy-kastélyt sokan Erdély Versailles-aként emlegetik: épített örökségünk része, egyik legépebben megőrzött főúri kastély. Az építészeti műemlék Romániában, Erdélyben, Kolozs megyében, a Mezőség nyugati felében, Bonchida településen található. Napjainkban leginkább az Electric Castle fesztiválnak és a TIFF -Transylvania Nemzetközi Filmfesztiválnak, valamint más kulturális rendezvények köszönhetően ismert helyszín.

A Bánffy-kastély, Erdély legnagyobb kastélya, a kilencvenes évek végére szinte teljesen tönkrement. A rendkívül gazdag múltú műépítészei érték  2000-ben felkerült a World Monuments Watch által közzétett 100 legveszélyeztetettebb műemlék listájára. Ma is követhető a különböző korok stílusa, így az építés fázisai szerint reneszánsz, barokk, neoklasszicista és a neogótikus stílusokat különböztethetünk meg a helyszínen. Restaurálásáért és újjáélesztéséért a Transylvania Trust Alapítvány felel.