A Codespring nyári szakmai gyakorlat idén is lehetőséget kínált azoknak a diákoknak, akik programozóként, fejlesztőként képzelik el karrierjüket. Magyar nyelven, dedikált mentorok támogatásával, általuk választott projekten dolgozhattak kolozsvári, marosvásárhelyi vagy székelyudvarhelyi irodánkban. 

 Marosvásárhelyen 14 diák nyert felvételt a marosvásárhelyi Sapientia EMTE hallgatói közül. Nyári szakmai gyakorlatuk eredményeként vakáció végére hat csoportos projekt született. Kitartó, alapos munkájuk kiteljesedéseként a projekteket a Codespring munkatársinak is bemutatták. A közönség soraiban mentoraik mellett a cég vezetősége, a Sapientia EMTE Informatika karának tanárai, valamint több Codespringes munkatársunk is ott ült. Minden bemutatót rövid kérdezz-felelek követett, amikor a diákok munkájához építő jellegű megjegyzéseket fűztek, amik a projektek fejlődéséhez nagy segítséget nyújtottak.  

 Codespring nyári szakmai gyakorlat –  Projektek 2023-ban, Marosvásárhelyen 

Exodus planner – Egy webalkalmazás az Exodus-munkatársaknak, amely elősegíti az Exodus programon résztvevő fiatalok missziós utainak megtervezését. 

BicyHub – Kerékpár nyilvántartó mobilalkalmazás, amely lehetővé teszi a kerékpárok előéletének visszakövetését, események bejegyzését (szervíz, baleset, komponens csere, eladás, vétel, tulajdonos csere) és a tulajdonosok közti információ cserét. 

Budget Hub – Bevásárlóközpontok termékeit összegző webalkalmazás, amely segítségével a vásárló által összeállított bevásárlólista a legoptimálisabb (idő/pénz) útvonalat biztosítja.  

 Egyensúlymegtartó robot – A projekt célja egy robotkutya egyensúlyozásra történő tanítása, megerősítéses tanulást használva, illetve egy szimulációs környezet implementálása. 

 VolunteerVerse – Önkénteseknek és szervezeteknek készített platform ahol szervezetek eseményeket hirdethetnek meg, melyeket különböző feladatokra bontanak. Az önkéntesek ezekre a feladatokra jelentkezhetnek, így teremtve egy kölcsönösen előnyös közösségi platformot, ahol önkéntesek és szervezők vehetik fel egymással a kapcsolatot. 

 FlowMaster – Kanban board menedzselő web és mobil alkalmazás. 

 Ahhoz, hogy ezek a Codespring nyári szakmai gyakorlat-projektek megvalósulhassanak, 12 munkatárs unknyújtott gyakorlati segítséget, és 10 héten keresztül napi szinten mentorálták a diákokat.  

 Ez alatt az idő alatt jelentősen sikerült összehangolódni a diákokkal, akik elmondásuk szerin1t felettébb jól érezték magukat nálunk, így ezt kellő módon meg is ünnepeltük velük állófogadással, kötetlen beszélgetésekkel.

A nyári szakmai gyakorlat szervezője a  Codespring | Softech,  az egyik legismertebb erdélyi szoftverfejlesztő cég. Több, mint 25 éve organikusan növekedik és kielmelten támogatja a folyamatos fejlődést elősegítő tevékenységeket munkatársai és mentorált diákjai számára.