Annak ellenére, hogy ezt az évet a kialakult járványhelyzet jellemezte többnyire, a CODESPRING csapata mégis egy sikeres nyári gyakorlatot tudhat maga mögött. A szakmai gyakorlatban résztvevő diákokat idén is a Codespring tapasztalt mentorai segítették a fejlesztési projektek során. A mentorok mellett, köszönetet mondunk az együttműködésben résztvevő egyetemeknek is: Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Műszaki egyetem valamint a Sapientia Tudományegyetem.

Nyári gyakorlat összefoglalója

Előző évekhez hasonlóan, a nyári gyakorlat Júliusban vette kezdetét és Szeptemberben zárult. A korlátozó intézkedések miatt, ebben az évben a képzések és a fejlesztési feladatok kizárólag online zajlottak. Bár ezek a korlátozások újabb kihívások elé állították a program lefolyását, mégis sikerült egy lelkes és energiával tele csapatot és hangulatot teremteni.

  • Az idei programban 18 diák vett részt (II, III, IV évesek és posztgraduális képzést elvégző diákok).
  • 21 mentor segített a diákoknak a 9 fejlesztési projektben.
  • Program alatt használt programozási nyelvek: JS, TypeScript, Kotlin, Java, Obj C/Swift és Python.
  • Használt keretrendszerek: NET, NodeJs, React, React Native, Android, iOS, Angular és Spring.
  • A 9 nyári gyakorlatos projekt bemutatására a nyári gyakorlat végén, Szeptemberben került sor, aminek keretén belül a diákok a projektek mellett az előadástechnikájukat is megcsillanthatták.

Nyári gyakorlatos diákok visszajelzései

Az egyik gyakran visszatérő meglátás, a kiváló együttműködés mentor és mentorált között. Tisztában vagyunk, hogy a Codespring kitűnő szakemberekkel büszkélkedhet, de mindig jó ezt visszahallani másoktól is.

Egy másik gyakran elhangzott visszajelzés a diákok részéről a felelősségvállalás gyakorlása a munkájukért és az az érzet, hogy egy önálló projekten dolgozhatnak, ami alatt bármilyen akadály esetén mentoraik támogatására és irányítására számíthatnak.

A harmadig leggyakoribb értékelése pedig maga a nyári gyakorlat, amely széleskörű technológiai kihívások elé állítja a résztvevőket.

Végszó

Figyelembe véve az idei helyzetet Románia és világszerte, hálásak vagyunk, hogy idén is megszervezhettük a Codespring nyári gyakorlatot, amely lassan közeledik fennállásának 10. évét megünnepelni.

Gratulálunk diákjainknak és mentoraiknak a rendkívüli munkájukért! Külön köszönet az együttműködésben résztvevő egyetemeknek, akik támogatják diákjaikat, hogy részt vegyenek egy ilyen magas színvonalú programban!