Programozható robotokkal, VR-szemüveggel és menő nyereményekkel várta a Codespring|Softech standja a szabadegyetemre látogatókat július 19-24. között Tusnádon.

A fesztivál több színpadán és a redezvénysátrakban esténként felvonult az erdélyi és magyarországi zenei élet színe-java: többek közt a Tankcsapda, Kowalsky meg a Vega, a Honeybeast, a Blahalouisiana, a Bagossy Brothers Company, valamint a Margaret Island zenéjére tombolhattak a résztvevők, majd kedvükre bulizhattak hajnalig.

A Tusványosként ismert nyári szabadegyetem és diáktábor programjának legjelentősebb része azonban nem a zenei fesztivál volt: mivel ez Székelyföld egyik legnagyobb formátumú és legösszetettebb rendezvénysorozata, a szervezők legalább olyan gazdag nappali programkínálattal várták a szabadegyetemre látogatókat, mint amilyen színes zenei felhozatallal a diáktáborban kikapcsolódni vágyókat. A nappali program fő vonalát az előadások és kerekasztal-beszélgetések alkották idén is: a székelyföldi és magyarországi kulturális, valamint gazdasági szakemberek, politikai döntéshozók tartottak előadásokat, illetve vettek részt közönségtalálkozókon, beszélgetéseken. Ennek megfelelően Tusványos számos helyszínén idén is egymást követték a kisebb események, előadások, kerekasztal-beszélgetések a legkülönfélébb témákban, képzőművészeti kiállítástól néptáncoktatásig, sportprogramokig, valamint nemzetközi gazdasági kérdések, politikai és közigazgatási problémák megvitatásáig. A programban meghirdetett rendezvénypontok mellett a Tusványos-élményt számos cég, nonprofit szervezet is gazdagította, akik a helyszínen mutatkozhattak be, ismertethették kiadványaikat és szolgáltatásaikat.

Codesp

A Codespring|Softech csapata sok éve szívesen látogat Tusványosra, elsősorban bulizni, kirándulni. Idén szoftverfejlesztő cégünk kiállítóként tért vissza a fesztiválra. A státusváltás egyik oka, hogy egyre értékesebbnek tartjuk a személyes találkozást mindazokkal a fiatalokkal, középiskolás diákokkal és egyetemistákkal, akik az IT-szektorban rejlő lehetőségek iránt érdeklődnek, akik e téren szeretnék magukat továbbképezni, vagy éppen egy IT-cégnél szeretnék folytatni karrierjüket.

Kiemelten fontosnak tartjuk a fiatalokkal folytatott beszélgetéseket, a saját tapasztalat megosztását és hiteles sikertörténetek bemutatását számukra. Éppen ezért az idei, 31. Tusványos nem csak a bulizásról szólt számunkra és A Kocka Másik Oldala nevű matek-infós közösség számára, akikkel közösen interaktív, izgalmas módon igyekeztünk ismertetni a programozás kihívásait és népszerűsíteni a szoftverfejlesztő karriert a fesztiválozók körében. Látványos techsarkot rendeztünk be az Erdély Café sátrában, ahol a rendezvény minden napján folyamatos volt az érdeklődők jelenléte, a fiatalok mellett gyermekek és a szenior korosztály képviselői is örömmel kapcsolódtak be a foglalkozásokba. A Codespring|Softech standjához látogatók kipróbálhatták többek közt

  • az Ubitech mulatságos Alpha robotját – ez a könnyen kezelhető humanoid robot speciális felépítésének köszönhetően folyamatos, emberihez hasonló mozdulatsorokra képes. Oktató–nevelő és szórakoztató célra, valamint kutatásokhoz használható.
  • a Line-Us által gyártott kis méretű, hordozható, internetes vezérlésű robotkart, amely kifinomult vonalvezetéssel rajzolta át papírra, valódi tollal a táblagép képernyőjén készített alkotásokat.

A rendezvényeken azonban rendszerint az Oculus-típusú VR-szemüvegeink örvendenek a legnagyobb népszerűségnek: a legkisebbektől a felnőttekig sokan érdeklődnek a “virtuális valóság” nyújtotta lehetőségek iránt, s nem volt ez másképp a 31. Tusványoson sem. A vállalkozó kedvű látogatók különböző játékokat játszhattak zenére, az Erdély Café színpadán lezajlott előadások szüneteiben. Az interaktív tevékenységekbe bekapcsolódott látogatók menő fesztiválos ajándékokkal gazdagodhattak: színes, bulis napszemüvegekkel és praktikus övtáskával jutalmaztuk aktivitásukat.

A Codespring|Softech, valamint az IT Plus Klaszter csapata ez úton is köszönetét fejezi ki az önkénteseknek, a rendezvény szervezőinek és minden résztvevőnek, aki érdeklődött programjaink iránt. Csapatunknak hatalmas örömére szolgált, hogy sok fiatal körében népszerűsíthettük a programozói munka szépségét, sokszínűségét és hasznos voltát.

Cégünkről röviden

A Codespring|Softech Erdély egyik vezető szoftverfejlesztő cége. Magasan képzett, folyamatosan bővülő csapatunk 1998 óta dolgozik outsourcing projekteken. Ügyfeleink főként vezető globális technológiai vállalatok és üzleti szervezetek, akik számára a teljes szoftverfejlesztési életciklust biztosítjuk. A szakmai szerepek gazdagsága és vállalati kultúránk kulcseleme, hogy egészséges munka–magánélet-egyensúlyt biztosítunk, és munkatársainkat bátorítjuk, hogy tartsák kézben karrierjük irányítását. A Codespring|Softech csapatában szabadon hasznosíthatod tudásodat, folyamatos lehetőséged nyílik a legújabb technológiák elsajátítására és alkalmazására. Nálunk kreativitásod, személyiséged hozzáadott érték, közösségünk Veled lesz erősebb. Amennyiben szeretnél csapatunk tagjává válni, keress minket bizalommal vagy küldd el önéletrajzodat a job@codespring.ro címre!