A kolozsvári Softech nyerte az Év outsourcing projektje-díjat a 2021-es ANIS Gálán. Az ANIS, a szoftverfejlesztő cégeket tömörítő romániai országos szervezet évente kitűnteti a hazai IT-ipar legkiemelkedőbb teljesítményeit.

A SOFTECH többplatformos, komplex irányítási rendszer kifejlesztésével nyerte meg a díjat. A projekt infrastruktúrája nagyfokú rendelkezésre állást, nagyszámú kapcsolatkezelést, nagy teljesítményt és skálázhatóságot biztosít. A szoftveres megoldás különösen hasznosnak és biztonságosnak bizonyult a 2020-as járványidőszakban, mivel a felhő alapú (Cloud-based) és a saját üzemeltetésű (On-Premises) rendszerekbe is integrálta között az IoT-eszközöket, érzékelőket és az ipari berendezéseket.

A SOFTECH | Codespring cég nagyon büszke arra, hogy 2021-ben elnyerte az év outsourcing projektje díjat, a romániai IT-iparág kiemelkedő szakmai elismerését. A kitüntetés elsősorban a szoftverfejlesztő csapatnak szóló elismerés, valamint azt a munkamódszert tünteti ki, amivel outsourcing projektjeinket szinte naponta finomhangoljuk. Sokra becsüljük az ANIS romániai tevékenységét, és mindazt, amit a hazai szoftverfejlesztő cégekért tesz, gratulálunk munkájukhoz és kiemelkedő eredményeikhez.” – nyilatkozta Szélyes Levente, a SOFTECH alapító-vezérigazgatója.

A Softech 23 éve aktív a nemzetközi szoftverfejlesztő piacon és ezalatt az idő alatt ismertté vált finomhangolási filozófiája, az a szellem, amellyel a dedikált csapatok a legapróbb, néha láthatatlan, ám a végeredmény szempontjából mégis meghatározó részletek tükrében igyekszik az együttműködést sikeressé tenni. Ezzel magyarázható, hogy 90%-os ügyfélmegtartás mellett, munkavállalók retenciós aránya 95%-os, a csapat 60%-a pedig több, mint 5 éves tapasztalattal rendelkező programozó

A teljesítményünket elismerő díj mellett továbbra is büszkeséggel tölt el, hogy erdélyi magyar szoftverfejlesztő cégünket 2020-ban a Finantial Times az FT-1000 leggyorsabban fejlődő cégek rangsorában listázta a 44.1% üzleti forgalomnövekedésnek köszönhetően.” – egészítette ki Szélyes Levente üzenetét.

SOFTECH

Az erdélyi SOFTECH technológia-vezérelt, innovatív szoftverfejlesztő és outsourcing cég. A globális piacon 1998 óta aktív, jelenleg több, mint 120 szoftverfejlesztőből álló csapata van, és 2020-ban 5,2 millió eurós összforgalmat bonyolított le. A SOFTECH szoftverfejlesztési és integrált szolgáltatásokat nyújt, különös tekintettel az IoT-, cloud-, mobilalkalmazások, gyors szoftverprototípusok, AI- és klaszteralapú DevOps rendszerek fejlesztésére.

A kolozsvári SOFTECH 23 éve sikeresen együttműködik különféle iparágak globális piaci szereplőivel. Dedikált csapatok full-stack és DevOps kompetenciák birtokában, az ügyfél elvárásai szerint finomhangolt, komplex ipari szoftvereket valósítanak meg.

A teljes mértékben saját tőkéből működő SOFTECH 10 éve indította a Codespring mentorprogramot, amelynek keretében több, mint 150 diák szerzett gyakorlati és elméleti, az egyetemi képzést kiegészítő ismereteket, diplomázott maximális értékeléssel, ért el kimagasló eredményeket diákköri konferenciákon, és kapott hatékony mentori támogatást kutatásai közlésében szakmai publikációkban.

ANIS

Az ANIS a romániai szoftverfejlesztő és -szolgáltató iparág ernyőszervezete, 1998-as alapítása óta úgy a hazai piacnak dolgozó, mint az outsourcing ágban működő hazai IT-cégek érdekképviseleti egyesülete. Jelenleg 140 tagja van – teljes mértékben hazai tőkéből működő cégek és nemzetközi vállalkozások, KKV-k és multinacionális cégek, amelyek a romániai IT-iparág üzleti forgalmának 66%-át bonyolítják le.

Az ANIS aktív tagszervezete a Digital Europe-nak és a Concordia Nemzeti Szakmai Szövetségnek (National Professional Association Concordia). Tevékenységének három támpillére az érdekképviselet, az oktatás és a közösségépítés. Az ANIS szorosan együttműködik a Gazdasági Minisztériummal, a nemzetközi gazdasági és kereskedelmi iparkamarákkal és a nagykövetségek gazdasági attaséival.