Szeretettel meghívunk a Bittologatók és a Codespring közös szervezésében sorra kerülő előadásra, 2019. december 11-én a BBTE főépületébem az 5/I-es terembe. Az előadáson az első magyarországi startup, a GRAPHISOFT mutatkozik be.

Jövő szerdán, december 11-én, 18.30-kor a Codespring szeretettel fogadja a GRAPHISOFT képviselőit és az BBTE hallgatóit egy érdekes, minden érdeklődő számára nyitott beszélgetésre a Bittologatók következő eseményén. A GRAPHISOFT a Codespring meghívására harmadik alkalommal látogat Kolozsvárra, hogy a diákoknak és a mentorprogram résztvevőinek meséljenek egy világszerte használt szoftver fejlesztéséről és a vállalat történetéről.

A találkozóra a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem főépületében kerül sor, az 5./I. teremben.

NÉHÁNY SZÓ AZ ELŐADÁSRÓL

Az 1., 2. és 3. éves egyetemi hallgatókat arra bíztatjuk, csatlakozzanak ehhez a nyitott beszélgetéshez, amelynek fő témája a GRAPHISOFT sikertörténete.

Bizonyára többen tudjátok, a GRAPHISOFT® volt az a csapat, amely 1984-ben elindította az Épületinformációs modellezés (BIM) forradalmát az építészeknek fejlesztett, azóta is piacvezető ArchiCAD® révén. Azóta a GRAPHISOFT multinacionális szoftver-vállalatcsoporttá fejlődött, és küldetésének tekinti, hogy az épületek tervezésének és megvalósításának általános gyakorlatában a BIM – épületinfomációs modellezés alapú munkamenetet támogassa innovatív IT megoldásokon keresztül.

Meghívott előadó: Farkas István – a GRAPHISOFT projektmenedzsere.

Az előadás címe: GRAPHISOFT, az első magyar start-up

„A Graphisoftot szenvedélye és kiváló üzleti érzéke tette globális szereplővé.”

A The Wall Street Journal Europe 1999-ben ezekkel a szavakkal méltatta a vállalkozást, amikor a régió 10 legsikeresebb menedzsere közé választotta Bojár Gábort, a Graphisoft alapítóját.

Az előadáson a GRAPHISOFT képviselője, Farkas István arról is mesél majd, hogyan tartotta meg a vállalkozás a mai napig az iparág vezető innovációs fejlesztője pozícióját, olyan forradalmi megoldásokkal, mint a GRAPHISOFT BIM Szerver™, a világ első valós-idejű BIM csapatmunka környezete, vagy a GRAPHISOFT EcoDesigner™, a világ első teljesen integrált épületenergetikai modellező alkalmazása. A GRAPHISOFT innovatív megoldásai világszerte alapjaiban változtatták meg az építészek tervezési és együttműködési szokásait.

A GRAPHISOFT 2007 óta a Nemetschek Csoport tagja. Budapesti egysége a Graphisoft csoport legnagyobb, központi egysége. Az itt dolgozók irányítják a kutatást és fejlesztést, a gyártást, a kiadást, a nemzetközi értékesítést és a marketinget. A személyzetnek mintegy a fele foglalkozik a termékfejlesztéssel, külön csoportok segítik a nemzetközi eladásokat a 14 főbb földrajzi területen, honosítják és kiadják a szoftvereket és a kézikönyveket, koordinálják a Graphisoft „Productivity Tools” programját, fenntartják a műszaki ügyfélszolgálatot, valamint ellátják a teljes csoport pénzügyi vezetését és általános irányítását.

A CODESPRING ÉS A GRAPHISOFT PARTNERSÉGÉRŐL

A Graphisoft 2015 óta együttműködik a kolozsvári Codespring szoftverfejlesző csapatával az az ArchiCAD, azaz a Graphisoft stratégiai termékének különféle verzióin: a szoftver-architektúra tervezésében, ennek megvalósításában, az egységek tesztelésében és -karbantartásában. Csapatunk az ArchiCAD motoron, a fejlesztői támogató eszközökön és különféle kiegészítőkön dolgozik (MEP Modeller a csővezetékek és a vízvezetékek modellezéséhez).