Április a virágzás, az új lehetőségek időszaka volt, egyúttal az Iskola Másként programé is. Ez az időszak elhozta számunkra a lehetőséget, hogy a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban bemutassuk az IT-szektor, a szoftvercégek nyújtotta karrierlehetőségeket, továbbá a fiataloknak szervezett különféle képzéseket. Lelkes csapatunk örömmel tett eleget a szatmári felkérésnek, és rendkívül pozitív élményként értékelte a diákokkal és tanáraikkal való találkozást.

Lelkes fogadtatás

A Codespring|Softech csapatát lenyűgözte az a nyitottság, amellyel a három helyi középiskola – a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Szatmárnémeti Református Gimnázium, valamint az eseménynek teret adó Kölcsey Ferenc Főgimnázium – informatika iránt érdeklődő diákjai fogadták őket.

Mivel is foglalkozik egy szoftverfejlesztő? Milyen lehetőségeket kínál munkatársainak egy szoftverfejlesztő cég? Milyen lépések szükségesek a szoftverfejlesztővé váláshoz? Megtérülnek az erőfeszítések? – ez csak néhány a lelkes közönség kérdései közül, amelyeket csapatunk készségesen megválaszolt.

A főbb témák

Kedvcsinálóként a rendezvényt egy kötetlen cégbemutatóval kezdtük, amely révén a közönség képet kaphatott a vállalatunk által nyújtott szolgáltatásokról, megismerhette fontosabb megrendelőinket, csapatunk szellemiségét, valamint bepillantást nyerhetett az irodai élet vidám pillanataiba. E téren ki kell emelnünk technikai szakértőnk, Kandó Norbert Account Manager hathatós közreműködését, aki személyes beszámolóval gazdagította a bemutatót, megosztva a hallgatósággal saját fejlődésének történetét a Codespring|Softech kötelékében.

Ezt követően HR-csapatunk képviselői ismertették az egyetemisták számára megszervezett Codespring Mentorprogram nyújtotta lehetőségeket, valamint további képzéseink széles palettáját. A mentorálási időszakról és az onboarding folyamatáról tartott bemutatót személyes tapasztalatával egészítette ki két fiatal kollégánk, Krisztián és Kristóf.

A bemutató végén, a programozást gyakorlatban szemléltetendő a diákok különféle robotokat és technikai eszközöket próbálhattak ki.

Csatlakoznál a Codespring Mentorprogramhoz vagy képzéseinkhez?

Ha a fentiek alapján kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld magad a Codespring|Softech szoftverfejlesztőjeként, cégünkről itt olvashatsz bővebben, itt pedig mentorprogramunkról kaphatsz részletesebb tájékoztatást.

Az erdélyi egyetemek informatikushallgatói közvetlenül jelentkezhetnek folyamatban lévő képzéseinkre a https://edu.codespring.ro/ oldalon.