Az utóbbi két hónap rendkívüli helyzet elé állította a diákokat, tanáraikat és mentoraikat is, de örömmel értesültünk, hogy a Kolozsvári Magyar Diákszövetség a jelenlegi körülmények között is vállalta az egyik legrangosabb romániai felsőoktatási tudományos diákköri konferencia, az ETDK megszervezését: idén május 21.-23. között kerül sorra a XXIII. REÁL ÉS HUMÁNTUDOMÁNYI ETDK-t, melynek főtámogatója idén a Codespring.

A Softech kolozsvári szoftverfejlesztő cég által működtetett Codespring brand több éve támogatja az ETDK-t. A világszerte terjedő koronavírus-járványt és a különféle korlátozásokat figyelembe véve, a szervezőcsapat úgy döntött, hogy az erdélyi tudományos diákköri konferenciát idén online szervezik meg. Bízunk benne, hogy az online megszervezett konferenciának köszönhetően a szakmai zsűri értékelheti a résztvevők eddig befektetett munkáját, a részvétel, a megmérettetés, az itt szerzett tapasztalat pedig motivációt jelent az egyetemistáknak a megváltozott körülmények között is.

 Az online szervezett megnyitót követően a XXIII. REÁL ÉS HUMÁNTUDOMÁNYI ETDK-ra jelentkező,  alapképzésen vagy mesteri szinten tanuló diákok több szekcióban mutatják be kutatásaik eredményét: informatika, marketing és pénzügy, közgazdaság- és gazdálkodástudomány, dramaturgia, zene és zeneelmélet, klasszikus és kortárs magyar irodalom, pedagógia, társadalomföldrajz, újságírtás és kommunikáció, történelem, vallástudományok, fizika, kémia, biológia,  állam- és jogtudomány, szociológia és antropológia.

 Külön öröm számunkra, hogy a a Codespring mentorprogramban résztvevő diákok éltek a szervezők által felkínált lehetőséggel, és beneveztek a holnap kezdődő XXIII. EDTK-ra. Büszkén szurkolunk az annak a hét csapatnak, diákoknak és mentoraiknak, akik a cégünk által működtetett programnak köszönhetően ilyen rangos konferencián vehetnek részt!

Rendhagyó módon a konferenciának lesz egy őszi kiadása is: “A vírus miatti korlátozások több hallgató kutatói munkájában akadályt jelentenek, így sokan nem tudnak megfelelő ütemben haladni a dolgozatokkal vagy nem megfelelő minőségű pályamunkával tudnak elkészülni. Az őszi konferenciára azon diákok jelentkezését várjuk, akik kutatása felfüggesztődött, de új résztvevők számára is megnyitjuk a felületet.”- tájékoztattak a szervezők.

 Az online részvétel, a bemutatók követése az ETDK Facebook oldalán, illetve Microsoft Teamsen bárki számára nyitott, viszont előzetes regisztrációhoz kötött. A részletes program a az ETDK weboldalán elérhető el.

Kapcsolódó, angol nyelvű hírek a Codespring és a Softech weboldalán is.