A szervező TMD képes beszámolóban ismertette az esemény támogatóival a Temesváron 23. alkalommal megszervezett Műszakis Tudományos Diákköri Konferencia legfontosabb mozzanatait.

A Temesvári Magyar Diákszervezet (TMD) több mint 30 éve igyekszik a magyar egyetemisták és fiatalok széles körét megszólítani. A TMD legtekintélyesebb és legnagyobb rendezvénye az erdélyi Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia (MTDK), mely a Magyarországon kétévente tartott Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) előválogatója. A Magyarországon az 1950-es évek óta nagy elismerést szerzett konferenciát 1999-ben szervezték meg először Erdélyben, Temesváron. Az MTDK idén 23. alkalommal került megszervezésre Temesváron 2022. május 6-8. között, körülbelül 80 fő részvételével

A Műszaki Tudományos Diákköri Konferencia során a műszaki ágazatokban tanuló egyetemisták mutatták be tudományos téren végzett kutatásaikat, fejlesztéseiket, ötleteiket a különböző szakosztályokban nagy tekintéllyel bíró zsűritagok előtt. A zsűri kiértékelte és méltatta vagy akár mentorálta a dolgozatokat, hogy a legjobbak továbbjutást nyerjenek az OTDK-ra. A szervezők meglátása szerint a konferencia elérte kitűzött célját, megteremtette az egyetemi oktatásnál magasabb fokú, tudományos és szakmai fejlődés lehetőségét, az Erdélyben és külföldön tanuló magyar egyetemisták tudományos megmérettetésének pódiumát és elismert, tapasztalt szakemberekkel való kapcsolatteremtést.

A rendezvény keretén belül a dolgozatok bemutatása, valamint elbírálása mellett sor került városnézésre, kulturális, tudományos és szórakoztató programokra is. A majdnem háromnapos rendezvény ünnepélyes eredményhirdetéssel és a résztvevők díjazásával zárult.