Elkezdődött a nyári gyakorlat a Codespringnél és készen állunk a felszállásra a ragyogó jövő felé! Örömmel jelentjük, hogy a Codesping idén tizenegy új nyári gyakorlatra jelentkező diákot foglalkoztat, mindannyian a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Matemetika és Informnatika karán tanulnak. A kihívás elfogadva.

Közös utunk első lépésekét, úgy a mentorokat, mint a szakmai gyakorlatos diákjaikat a Kolozsvár melletti Adrenalin Parkba hívtuk meg, hogy kapcsolódjanak be a kalandparkos kihívásba. Közismert tény, hogy a Codespring csapata imádja a szabadtéri mozgást, és magától értetődő kíváncsiság fűti őket, ha különféle új ismeretekről és új élmények megtapasztalásáról van szó. Úgy gondoljuk, hogy fontos közvetíteni munka- és életfilozófiánkat a mentorált diákok felé, akik idővel nagy eséllyel szoftverfejlesztő kollégáink lesznek.

Teljesítsd a kihívásokat és sorold magad felsőbb kategóriába

Amellett, hogy a kaland az Adrenalin Parkban fantasztikus, a fák között mászkálás jó alkalmat teremtett az ismerkedésre, határaink megtapasztalására és apró félelmeink legyőzésére.

„Állj le saját magad leállításával.” – így szólt a tájékoztató találkozó egyik utasítása. Mennyire igaz! A Codespringnél az a célunk, hogy felszabadítsuk a csapat rejtett készségeit, de ez csak akkor történhet meg, ha  mindenki szabadon kezdeményez  és ismerteti saját ötleteit.

„Amikor valaki tanít, ketten tanultok.” – gyakran hangoztatott kijelentés, ha mentorálásról van szó. Lenyűgöző, hogy ez az irányelv alapozta meg a tudástranszfer alapjait, és több társadalmi áttöréshez is vezetett. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy a mester-diák viszony mindkét fél számára nyereséges.

„Nem gyarapodunk, ha minden helyzet könnyű; akkor gyarapodunk, ha kihívásokkal nézünk szembe!” – ez a kijelentés mindent összefoglal, különösen, ha éppen a fák között feszülő magaslati akadálypályák között vagy kifüggesztve! Fizikai kihívás elé állítva az egész csapat rá kellett jöjjön, hogy elménkkel uraljuk a testünket és fontos, hogy megváltoztassuk gondolkodásmódunkat. A Codespringnél folyamatosan kihívások előtt állunk, a megszokott helyzeteket pedig új technológiákkal kell megoldani. Ezért tartjuk fontosnak, hogy mindenki belássa: megszokott gondolkodásmóddal nem találsz új megoldásokat.

„Nehéz lesz, de nem lehetetlen.” – olyan leheletvékony az a vonal, ami elválasztja a lehetetlennek lțtsz= feladatot attól, ami nagyon nehéz, de kivitelezhető! Teljes mértékben egyetértünk, mert nagyon gyakran megtörténik, hogy a megoldások nem nyilvánvalók, lassú a haladás vagy a folyamat közben valahol elakadunk. Mégis, megfelelő hozzáállással és jó csoportdinamikával a megoldások mindig megszületnek, a fejlesztőcsapat és az ügyfelek számára is legmegfelelőbb pillanatban.

Dióhéjban: egy ilyen nagyszerű kezdet után türelmetlenül várjuk, hogy mit hoz a Codespringes szakmai gyakorlat, milyen izgalmas projektek kerülnek majd bemutatásra a nyár végén. A csapatmunka lényeges, és a Team Adventure akadálypálya kihívásainak teljesítése végérvényesen bebizonyította nekünk is!

Sok sikert minden szakmai gyakorlatos diáknak! Örülünk, hogy itt vagytok velünk!